seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


SEAFOOD EXPO PITTMAN

Barcelona is het nieuwe Brussel – Seafood Expo Global verhuist (en Pittman Seafoods is erbij) 1 minuut

  mrt 24, 2022

De vissector is zeer divers qua soorten en productaanbod. Bovendien is vis een van de meest verhandelde voedingssoorten. De wereldwijde vraag kent ongekende hoogtes: elk jaar opnieuw ontdekken meer en meer consumenten de vele voordelen van vis.

Vis wordt in veel verschillende regio’s wereldwijd geproduceerd, voor die wordt verwerkt, verkocht en gegeten. Daarom is het belangrijk dat professionals uit de sector de trends in de markt, de logistieke innovaties en disrupties op de voet volgen.

De ervaring leert ons dat deelnemen aan belangrijke internationale evenementen en ontmoetingen met stakeholders een van de beste manieren is om de vinger aan de pols te houden. En als het over schaalgrootte gaat, dan is de jaarlijkse Seafood Expo Global, kortweg SEG, op dat vlak de absolute nummer een.

 

Een bescheiden begin

Omwille van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen tijdens de coronapandemie, vond de laatste SEG plaats in 2019. Gelukkig prijkt het event opnieuw op de viskalender dit jaar. De 28ste editie verhuist naar een nieuwe locatie: tussen 26 en 28 april opent het Spaanse Fira Barcelona Gran Via de deuren voor de SEG van 2022.

Pittman Seafoods nam al van bij het begin deel aan deze expo. Vroeger vond die plaats in Brussel, nu verhuist ze naar Barcelona. Doorheen de jaren zagen we deze expo voor professionals groeien: van een halve conferentiezaal in het eerste jaar tot een recordoppervlakte van 40.625 vierkante meter tentoonstellingsruimte in mei 2019.

Volgens de organisatoren van het event namen aan de laatste editie in totaal 29.288 aankopers en leveranciers deel vanuit de hele wereld en de hele industrie. Restaurants, supermarkten, hotels, cateringdiensten, importeurs, distributeurs en nog veel meer partijen bezochten de 2.020 bedrijven uit 89 landen. Die toonden er hun nieuwste producten, diensten, verwerkings- en verpakkingsmateriaal. De bezoekers kwamen uit niet minder dan 155 landen.

Bovendien komen bezoekers tijdens het event meer te weten over opkomende trends en bespreken ze de uitdagingen en opportuniteiten met experten uit de industrie.

Kom zeker langs om ‘hola’ te zeggen

SEG is het ideale platform om onze huidige en potentiële klanten en leveranciers te ontmoeten, informatie uit te wisselen met andere toonaangevende spelers en onze vooruitgang wereldkundig te maken. Voor ons is SEG al heel lang meer dan een netwerkopportuniteit van drie dagen. Het is een essentieel onderdeel van onze jaarlijkse communicatiestrategie.

Nu SEG 2022 onze sector weer in staat stelt om elkaar eindelijk weer fysiek te ontmoeten, nodigen we u graag uit om ons te bezoeken op stand 2D303. Kom zeker langs om meer te weten over onze business en om het over uw activiteiten te hebben. We kijken er enorm naar uit om u terug te zien!


Comments