seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten 2 minuten

  aug 27, 2021

Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en schaaldieren tot de gezondste voeding van onze planeet behoren. Hier zijn zeven van onze favoriete redenen om al dat lekkers uit de zee te eren en om ervoor te zorgen dat deze superfoods ten minste twee keer per week in een gebalanceerd dieet voorkomen, zoals ook wordt aanbevolen (inclusief minstens één keer vette vis).

1. Het zit boordevol voedingstoffen, essentiële vitamines en mineralen, waar heel wat mensen een tekort aan hebben.

Vissoorten zoals zalm, forel, sardines, tonijn en makreel zitten boordevol voedingstoffen zoals ijzer, zink, kalium, magnesium, calcium en selenium, vitamines A, B12 en D. Deze vissen hebben ook hoge omega 3-vetgehaltes, wat cruciaal is voor optimale lichaams- en hersenfuncties en sterk gelinkt is aan een verlaagd risico op vele ziektes.

2. Het is een van de gezondste voedingsmiddelen voor je hart.

Vele observationele studies tonen aan dat mensen die regelmatig vis eten een lager risico hebben op hartaanvallen, beroertes, en overlijden door hartziektes. Het eten van zeevruchten verlaagt de bloeddruk en hartslag en onderhoudt de cardiovasculaire gezondheid door de regulatie van bloedklonters en bloedvatvernauwing te ondersteunen.

3. Het is essentieel voor groei en ontwikkeling.

Het omega 3-vetzuur DHC (docosaheenzuur) – het makkelijkst verkrijgbaar uit zeevruchten – is bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen. Hierdoor krijgen zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven vaak de aanbeveling genoeg omega 3 te consumeren. Het is ook bewezen dat vis goed is voor de concentratie en aandacht van adolescenten.

4. Het is voedsel voor je hersenen.

De consumptie van vis is gelinkt aan een verlaagde geestelijke achteruitgang bij oudere volwassenen. Studies tonen aan dat mensen die vaker vis eten meer grijze materie (een belangrijk functioneel weefsel van het brein) hebben in de delen van het brein die het geheugen en de emoties controleren. Studies hebben ook het eten van vis geassocieerd met een lager risico op Alzheimer, zowel als het verlagen van stress, angst en andere symptomen van depressie.

5. Het ondersteunt het gezichtsvermogen en zicht.

Mensen die meer vis eten, hebben een veel lager risico op MD (maculadegeneratie), wat een voorname oorzaak is van gezichtsstoornissen en blindheid bij volwassenen. Onze ogen bevatten veel omega 3-verzuren en die zijn nodig om hun gezondheid en functie te bewaren. Het zijn dezelfde goede vetten die bijdragen aan de verhoging van luchtstroom naar onze longen, wat zeevruchten doeltreffend tegen verkoudheden en griep maakt.

6. Het bestrijdt de symptomen van artrose.

Zeevruchten rijk aan omega 3-zuren kunnen helpen bij de bestrijding van gewrichts- en spierpijn door inflammatie te verlagen en artrosesymptomen te verminderen. Visconsumptie helpt ook bij het herstel na het sporten: vis bevat verschillende voedingstoffen die sporters helpen herstellen van vermoeidheid en spierregeneratie.

7. Het geeft ons meer energie en houdt ons in vorm.

Zeevruchten zijn een uitmuntende bron van magere eiwitten: deze essentiële energiebron voor onze lichamen helpt ook bij het verjongen van beschadigde cellen en het opbouwen van spieren. Vis bevat weinig calorieën en kan een belangrijke rol spelen in het behouden van een gezond gewicht.


Comments