seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


Bewuste visweek

Duurzame vis: een bewuste keuze 1 minuut

  sep 15, 2020

Duurzaamheid. Voor Pittman is het 365 dagen per jaar een belangrijke bedrijfswaarde. Net daarom scharen we ons met veel enthousiasme achter de Bewuste Visweek. Dit is een initiatief van het Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC). Het doel? Extra aandacht vragen voor een verantwoorde kweek en duurzame vangst van vis, schaal- en schelpdieren.

De zesde editie van de campagne verloopt dit jaar een tikkeltje anders door COVID-19. Maar de doelstelling blijft identiek: consumenten op verschillende manieren sensibiliseren om altijd te kiezen voor vis afkomstig van een aantoonbaar duurzame visserij (MSC) of een verantwoorde kwekerij (ASC). Door te kiezen voor producten met deze keurmerken help je het leven in zee te behouden en onze oceanen, rivieren en kwetsbare kustgebieden te beschermen. Bovendien steun je zo ook de vissers en viskwekers die op een zorgvuldige manier te werk gaan.

Overbevissing

Onze wateren staan wereldwijd onder druk. Onder andere door overbevissing, bijvangst, vervuiling, schadelijke vistechnieken en de opwarming van de aarde. Overbevissing is het meest problematisch. Want dit brengt niet enkel de voedselvoorziening in gevaar, ook ecosystemen en miljoenen arbeidsplaatsen staan op het spel. De oorzaak? De vraag die groter is dan het aanbod. Daarom wordt er steeds meer vis gekweekt. En dat verloopt helaas niet altijd op een even duurzame manier. Maar het kan wél.

Samen sterk

Eet jij graag vis? Wij ook. Des te belangrijker dat we er dus samen voor zorgen dat er in de toekomst ook nog genoeg vis zal zijn. Voldoende vis voor volgende generaties, betekent nú volop kiezen voor duurzame visvangst en verantwoorde viskweek. Koop daarom enkel vis met het groene ASC-keurmerk of het blauwe MSC-keurmerk! Deze certificeringen zijn streng en worden door diverse onafhankelijke instanties gecontroleerd.

Pittman doet mee!

Ook bij Pittman beseffen we hoe belangrijk een ecologisch evenwicht is. Als we de zeeën en oceanen duurzaam willen beheren, moeten we onze vis op een respectvolle en verantwoorde manier vangen. Pittman kiest er daarom voor om bewust om te gaan met duurzame visvangst en verantwoorde aquacultuur en streeft ernaar om zo vaak mogelijk gecertificeerde vis in te voeren of een volwaardig alternatief. Het spreekt dus voor zich dat we ook onze klanten tijdens de Bewuste Visweek van 21 tot en met 27 september sensibiliseren.

Pittman is zowel MSC- en ASC-gecertificeerd en werkt ook samen met het onafhankelijke Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO). Dankzij deze overheidsinstelling, die wetenschappelijke onderbouwde resultaten gebruikt, kunnen we ook maatschappelijk verantwoorde vis zonder logo’s of certificaten aanbieden.

Voor visvangst houden we rekening met deze drie voorname parameters:

  • biologische kenmerken
  • ecologische effecten
  • duurzaam beheer

Bovendien weten we altijd precies waar onze vis vandaan komt. Want traceerbaarheid is heel belangrijk als we kwaliteit en kwantiteit willen garanderen.

Kies bewust. Kies voor de toekomst.


Comments

  • Pittman Seafoods
    Noordzeestraat 2 | 8380 Zeebrugge | Belgium
    T +32 (0) 50 55 14 58 | F + 32 (0)50 55 14 70
    info@pittmanseafoods.com