Salmon

Meer dan kopzorgen: zeeluizen en hun aanzienlijke impact op de zalmkwekerijsector


De zalmkwekerij is een heel belangrijke sector. Deze sector levert een van 's werelds meest populaire eiwitten en groeide de afgelopen 25 jaar aan...
Meer lezen

Plastic crisis ocean

Hoe de vissector de plastic-crisis aanpakt


Vandaag de dag blijft de Covid-19-pandemie onze gedachten en acties beheersen. Maar niet zo lang geleden was plasticvervuiling de belangrijkste topic...
Meer lezen

Korean snow crab

Korea’s zoete reus uit de diepte


Sneeuwkrab bekleedt een speciale plek in de Koreaanse cultuur. Lokaal wordt deze winterse delicatesse ‘daegae’ genoemd, wat letterlijk reuzenkrab...
Meer lezen


Zweedse groothandel laaiend enthousiast over Pittman Seafoods UHP-kreeft Minder dan 1 minuut

  aug 25, 2014

Martin & Servera is een vooraanstaande groothandel voor restauranthouders en cateraars in Zweden. Vanuit 15 regionale distributiecentra verdeelt deze groothandel een volledig aanbod aan food en non-food. Om klanten te inspireren, plaatst Martin & Servera heel wat tips, recepten en videoproducties op zijn website. De bekende Zweedse chef-kok Mattias Larsson ging onlangs aan de slag met UHP-kreeft van Pittman Seafoods.

Noem Mattias Larsson gerust de Zweedse versie van Jeroen Meus of Jamie Oliver. Hij is een jonge en enthousiaste tv-kok, kookboekenauteur en docent. Om mensen te inspireren met lekker eten en drinken, richtte hij in 2006 Modern Gastronomi op. Dat is een culinair platform met onder andere wijndegustaties, kookevents, lezingen, foodreizen en opleidingen voor horecapersoneel.

Heerlijk aroma

Voor Martin & Servera kruipt Mattias Larsson regelmatig achter de barbecue. Het resultaat is een mooie reeks inspirerende videofragmenten. In een van de filmpjes toont Larsson hoe je op een barbecue kreeft kunt roken. Hij maakt gebruik van de UHP-kreeft van Pittman Seafoods en is erg enthousiast over de smaak. “Ik werk graag met houtsnippers om extra smaak en aroma toe te voegen”, zegt hij in de uitzending. “Houtsnippers zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en geven – afhankelijk van de herkomst – een andere smaak. Zelf werk ik bijna altijd met grote houtsnippers.”

Larsson rookt in dit fragment een rauwe UHP-kreeft en twee halve citroenen. Zodra de kreeft gaar is, werkt hij het bord af met grof zeezout, olijfolie en verse tuinkruiden.


Comments