seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


Pittman seafoods daagt grootkeukenkoks uit 1 minuut

  aug 25, 2014

Professionele grootkeukenkoks willen permanent hun kennis en vaardigheden bijschaven. Daarvoor kunnen ze terecht op events zoals ‘Onze Chef kookt uit’. Pittman Seafoods is deze keer ook aanwezig op het initiatief van het lijfblad van de Vlaamse Grootkeukenkoks en leert u in een ontspannen sfeer om het nuttige aan het aangename te koppelen.

Minstens één keer per jaar trekt ‘Onze Chef’ er op uit om te koken op verplaatsing. Op woensdag 26 maart is het thema ‘Koken met Vis’ en dus mag Pittman Seafoods niet ontbreken.

De deelnemende koks gaan aan de slag in Ter Groene Poorte in Brugge. Pittman Seafoods en enkele andere fabrikanten zorgen voor een soort winkeltje met een uitgebreid aanbod ingrediënten. De koks kunnen naar hartenlust ingrediënten uitkiezen om er vervolgens mee aan de slag te gaan en een heerlijk gerecht op hun bord te toveren.

Voor de jury
Pittman Seafoods en een rist andere partners dagen een team uit van zes laatstejaarsstudenten die de specialisatie tot grootkeukenkok volgen om samen met vier ervaren chefs een lekker en origineel gerecht te bereiden. Een professionele jury evalueert alle borden daarna op basis van presentatie, originaliteit en smaak.

Meer smaak, minder vet
Pittman Seafoods zal tijdens ‘Onze Chef kookt uit’ de producten uit het LOVET-assortiment voorstellen. Deze gezonde gepaneerde visproducten van FishMasters uit Nederland worden in België exclusief door Pittman Seafoods verdeeld.

In tegenstelling tot andere gepaneerde producten zijn de vissoorten uit het LOVET-assortiment vetarm en bevatten ze flink wat minder zout. Dat betekent dat het niet enkel een verantwoord, maar ook een kindvriendelijk product is.

Elk stuk LOVET-vis heeft een krokant korstje en een heerlijke bite omdat het in de oven voorgebakken is. Het vetpercentage ligt zo’n 70 procent lager en de vis bevat veel meer smaak. Bovendien zijn alle LOVET-visfilets vrij van E-nummers en bewaarmiddelen. Sterker nog, ze komen stuk voor stuk uit goed beheerde, duurzame visserijen en zijn allemaal MSC-gecertificeerd.

Natuurlijk en gezond
De essentie van het LOVET-principe is om op een verantwoorde en gezonde wijze lekker eten op tafel te zetten. Door de vis in de oven te bereiden, blijven de gezonde visvetzuren aanwezig en zit er onder de krokante korst een sappige visfilet boordevol smaak. Bovendien is de zoutarme lekkernij perfect geschikt om in grootkeukens te bereiden, aangezien ze niet gefrituurd hoeft te worden. Onder een infraroodlamp blijft de vis zelfs nog een hele poos lekker krokant.

Pittman Seafoods wil bijdragen aan een gezonde levensstijl en is dan ook erg benieuwd naar de reacties van de deelnemende koks. Wilt u ook meer weten? Houd dan zeker deze blog en het vaktijdschrift ‘Onze Chef’ in de gaten.


Comments