seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


Compass group België serveert 100.000 maaltijden per dag 3 minuten

  aug 25, 2014

Compass Group is een cateraar op wereldniveau. Met vestigingen in meer dan vijftig landen en meer dan 450.000 werknemers mag de groep gerust het woord ‘markleider’ in de mond nemen. De Belgische vestiging is dagelijks goed voor zo’n 100.000 maaltijden kwalitatieve maaltijden. Pittman Seafoods is al verschillende jaren trouwe partners.

De afgelopen twintig jaar groeide Compass Group wereldwijd uit tot de nummer één op vlak van catering. Compass Group België heeft meer dan 1800 werknemers op de loonlijst. Een van hen is Serge Englebert. Hij is zo’n twintig jaar in dienst. Ruim vijftien jaar staat er ‘aankoper’ op zijn naamkaartje. “We leveren kwaliteitsvolle en evenwichtige maaltijden voor bedrijven, scholen en de gezondheidszorg. Met Eurest bedienen we bedrijven en overheidsinstellingen, via Scolarest bieden we foodservices aan voor scholen – van kleuters tot universiteitsstudenten – en onder de naam Medirest staan we gekend als voedingspartner voor onder andere ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, gevangenissen en OCMW’s. Dagelijks zijn we in ons land verantwoordelijk voor ongeveer 100.000 maaltijden.”

BETROUWBARE TOELEVERANCIERS ZIJN DAN ONGETWIJFELD EEN MUST. HOE SELECTEERT COMPASS GROUP HAAR PARTNERS?

Serge Englebert: “Dat is inderdaad geen sinecure. Meestal schrijven we aanbestedingen uit om onze selecties te maken. En dan zijn er uiteraard verschillende strenge voorwaarden waaraan voldaan moet worden. De prijs per bord is ontzettend belangrijk, maar we kijken ook naar de stabiliteit van de kwaliteit – al dan niet via de nodige kwaliteitslabels -, de werkomstandigheden, de algemene vakkennis van de potentiële leverancier enzovoort. Een potentiële nieuwe partner moet ons garanties kunnen bieden. Goede zakencijfers, rentabiliteit, cash flow en risk management zijn dus ook niet onbelangrijk.”

HOE IS DE SAMENWERKING MET PITTMAN SEAFOODS PRECIES ONTSTAAN?

Serge Englebert“Zij hebben in 2010 een aanbesteding gewonnen voor Compass Group België. Sindsdien zijn ze een trouwe leverancier. Het partnership verloopt nog altijd vlekkeloos. De kwaliteit die Pittman Seafoods levert, is top en dat is een echte prioriteit. Bovendien hebben we nog geen enkele keer stockbreuken gehad en ook dat is voor ons erg belangrijk. We durven gerust stellen dat dit een van de betere fabrikanten van het land is op vlak van diepvriesvis. Ze bieden de ondersteuning die wij vragen en hun expertise over de Aziatische vismarkt is een grote troef. Wij hebben veel vertrouwen in deze leverancier.”

WELKE VIS KOOPT COMPASS GROUP AAN BIJ PITTMAN SEAFOODS?

Serge Englebert“We nemen voornamelijk verzaagde kubusjes en plankjes witvis af. Daarnaast bestellen we ook heel wat kilo’s wilde zalmfilets. En uiteraard mogen we de grote bestellingen gecertificeerde pangasius niet vergeten.”

U LEGT DE NADRUK NOGAL HARD OP ‘GECERTIFICEERD’.

Serge Englebert“Uiteraard. We zetten met Compass Group erg in op duurzaamheid. We hebben niet voor niets een ID Vispaspoort ontwikkeld in samenwerking met Pittman. Hiermee kunnen wij onze klanten – de scholen, restaurants en medische instellingen – overtuigen waarom we voor bepaalde vissoorten kiezen.”

WAT HOUDT DAT VISPASPOORT PRECIES IN?

Serge Englebert“We willen onze klanten aantonen dat we belang hechten aan de toekomst van onze maatschappij. Compass Group vindt het een plicht om inspanningen op vlak van duurzaamheid te leveren. Victoriabaars is een mooi voorbeeld. Die vissoort voldoet niet aan onze verwachtingen en daarom kopen we hem simpelweg niet meer aan. Budgetvriendelijke en kwaliteitsvolle maaltijden aanbieden is onze core business, maar alles wat we doen, moet wel maatschappelijk verantwoord zijn.”

U HAALDE AL EVEN AAN DAT DE FOODKOST VOOR COMPASS GROUP ERG BELANGRIJK IS. OP WELKE MANIER VOLDOET PITTMAN SEAFOODS HIER AAN DE VERWACHTINGEN?

Serge Englebert“Als je zo’n 100.000 maaltijden per dag op tafel tovert, moet de prijs per bord uitgekiend zijn. Afwijkingen in gewicht zijn not done. En dat is een grote troef van Pittman Seafoods. We hebben in samenspraak een gewicht per portie samengesteld en Pittman Seafoods wijkt daar simpelweg niet van af.”

IS HET EEN UITDAGING OM VOOR ZO’N GROTE GROEP MENSEN EEN MAALTIJD TE BEREIDEN DIE IEDEREEN SMAAKT?

Serge Englebert“Ja, we proberen in samenspraak met onze diëtisten gezonde, lekkere en tegelijkertijd uitgebalanceerde maaltijden samen te stellen. Bovendien moeten we – zeker in de medische sector – ook rekening houden met allerlei voedselallergieën en -intoleranties. Gelukkig kunnen we ook hier op input van onze leveranciers rekenen.”

WELKE VOORDELEN BIEDT DE SAMENWERKING MET PITTMAN SEAFOODS NOG?

Serge Englebert“Ik vind het als aankoper belangrijk om een vast aanspreekpunt te hebben. Carine is mijn contactpersoon bij Pittman Seafoods en ik kan altijd bij haar terecht. Het maakt niet uit of ik een vraag heb over kwaliteit, voorraden, leveringen of boekhouding. Als zij mijn vragen niet zelf kan antwoorden, brengt ze mij onmiddellijk met de juiste persoon in contact. Dankzij dergelijke service kunnen mooie, langdurige samenwerkingsprojecten ontstaan en dat is een win-winsituatie voor beide partijen.”


Comments