seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


Pittman Seafoods investeert in perfectie 2 minuten

  aug 25, 2014

Om een eindklant op zijn wenken te kunnen bedienen, moet je op tijd en stond investeren en innoveren. Pittman Seafoods heeft onlangs een gloednieuwe zaaglijn laten installeren waarmee streng geselecteerde diepgevroren visblokken – van zalm, Alaska pollack en heek tot hoki en pangasius – met de nodige precisie in ruim 70 verschillende snits verzaagd kunnen worden. Maatwerk is immers de nieuwe standaard.

“Nieuwe zaaglijn is een gigantische meerwaarde”

Pittman Seafoods is een toegankelijk familiebedrijf met bijna 25 jaar ervaring. Om streng geselecteerde visblokken te kunnen verwerken tot afgewogen eindproducten koos het bedrijf uit Zeebrugge voor een gloednieuwe, hoogtechnologische zaaglijn van Nienstedt. Kwestie van nog preciezer te kunnen werken en de ideale industriepartner te zijn.

De eerste zaaglijn van Pittman Seafoods dateert uit 1994 en de tweede was na ruim tien jaar gebruik aan vervanging toe. “De machines durfden wel eens uit te vallen, waardoor de productieplanning in het honderd liep“, zegt Kevin Martony, productieverantwoordelijke bij Pittman Seafoods. “Na grondige analyses hebben we besloten om in een nieuwe zaaglijn te investeren en klopten we bij Nienstedt in het Duitse Haltern am See aan. Zij zijn wereldwijd de nummer één op vlak van frozen food processing.

3-in-1
Voor een investering van zo’n omvang ga je niet over één nacht ijs. “We hebben Pittman Seafoods een volledig automatische zaaglijn voorgesteld met drie machines“, legt Uwe Pinz, vicepresident van Nienstedt, uit. “De Log Saw PC 2100 verzaagt grote diepgevroren visblokken van 7,5 kilogram in porties met een breedte van 40 tot 160 mm. De Plank Saw PC 3106 zaagt horizontaal en maakt hier maximaal zeven plankjes van met een hoogte van minimum 8,4 mm en met de Portion Saw MS 4000 kan Pittman Seafoods plankjes verzagen in porties en kubusjes vanaf 3,5 gram.

Moduleerbaar
De nieuwe toestellen zijn uiteraard allemaal voorzien van de strengste veiligheidsnormen en voldoen aan alle eisen op vlak van hygiëne. Bovendien is de zaaglijn ook na de installatie nog helemaal moduleerbaar. “Zodra we nood hebben aan een extra toestel, kan dat naadloos geïntegreerd worden“, zegt Kevin Martony.

Training en onderhoud
Om de functionaliteiten en de werkwijze van de geautomatiseerde zaaglijn bij de werknemers uit te leggen, zakten er medewerkers van Nienstedt naar Zeebrugge af. “Training is een belangrijk onderdeel van ons concept“, zegt Uwe Pinz. “Indien gewenst geven we zelfs technische opleidingen in verband met het onderhoud.

Het dagelijks reinigen en onderhouden van de machines doet Pittman Seafoods zelf. Voor de grote onderhoudsbeurten en eventuele reparaties is er een contract afgesloten met Nienstedt.

Meerwaarde
Pittman Seafoods is erg enthousiast over de nieuwe aanwinst en maakt zijn bedrijf met deze zaaglijn futureproof. “Dankzij de drie state-of-the-art machines van Nienstedt kunnen we een grote capaciteit aan, we vermijden stilstanden, we hebben veel meer mogelijkheden op vlak van snits en we zijn in staat om het productieproces beter te plannen“, zegt Kevin Martony, productieverantwoordelijke bij Pittman Seafoods. “Hierdoor neemt de stress op de werkvloer af en dat kunnen de werknemers erg appreciëren. Het belangrijkste is uiteraard dat we een mooi eindproduct aan de klant kunnen leveren en dat afwijkingen in gewicht nagenoeg voltooid verleden tijd zijn. Precisie is op zijn zachts uitgedrukt een van de grootste troeven van Nienstedt.”

 

 


Comments