seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


USPs Lobster

De USP’s van UHP-kreeft 2 minuten

  mei 07, 2020

Als het aankomt op voedsel met een wow-factor, kunnen slechts weinig producten concurreren met kreeft. Zijn zoete, sappige smaak heeft miljoenen dankbare consumenten over de hele wereld verslaafd gemaakt. En om het altijd naar meer te laten smaken, zijn er bovendien tal van bereidingen en verschillende manieren om deze gewaardeerde schaaldieren te ervaren.

In lijn met de enorme culinaire affectie die zo veel mensen voelen voor deze bijzondere schelpdieren, is het ook belangrijk respect te hebben voor het traject dat de dieren afleggen van de zee tot op onze borden. Samen met zeer duurzame visserijpraktijken die hebben bijgedragen tot een aanbod dat in staat is om de standvastige vraag bij te houden, is er ook de gestage invoering van nieuwe technologieën die de kwaliteit van de producten hebben verhoogd en nieuwe marktmogelijkheden hebben mogelijk gemaakt.

CONSISTENT EN VEELZIJDIG

Een van de meest recente ontwikkelingen in de kreeftsector, en een waar Pittman Seafoods voorstander van is, is UHP (Ultra High Pressure)-processing. UHP staat voor “ultrahoge druk”. Dit speciale proces haalt 100% van het kreeftenvlees (staart, klauwen, knokkels en poten) tegelijk uit de schaal, zonder het eindproduct in gevaar te brengen. In feite wordt dit bereikt door de schelpdieren te onderwerpen aan intense waterdruk, maar geen warmte.

Omdat de druk gelijkmatig over het gehele product verdeeld wordt, blijft de natuurlijke vorm behouden. Wat overblijft is een onbeschadigde, rauwe kreeft, die dan diep bevroren wordt voor de distributie.

Dit premium, gebruiksklare product behoudt zijn natuurlijke vocht en de smaak van pas gevangen kreeft waar liefhebbers zo gek op zijn. Daarom zijn onze bevroren UHP-kreeften heel populair bij chefs en de foodsector in het algemeen. Meer en meer professionele keukens ondervinden ook dat het een uitstekende manier is om de kosten – inclusief arbeid en grondstoffen – strikt onder controle te houden en verspilling tegen te gaan door een volwaardig alternatief te bieden voor het vervoeren en werken met levende producten.

UHP lost ook de kwestie van levende kreeften op, wat in sommige markten verboden is. Het proces is kort en doodt het dier onmiddellijk op een humane manier.

EEN PERFECTE MATCH

De iconische kreeftenvalvisserij Prince Edward Island (PEI) is al lang onze belangrijkste bron van kreeften en we verdelen deze fantastische, duurzame producten al enkele jaren op de Europese markten.

Als grondstof zijn deze kreeften bij uitstek geschikt voor UHP-verwerking. En dankzij de zeer nauwe band die Pittman Seafoods heeft met een bepaalde producent in Canada, zijn we in staat de volumes te verzekeren die nodig zijn om te voldoen aan de groeiende vraag naar dit hoogwaardige product.

Naast het UHP-aanbod omvat onze productportfolio ook hele gekookte bevroren kreeften, die voornamelijk worden verkocht in de detailhandel. Zo zorgen we ervoor dat heerlijke kreeftgerechten van topkwaliteit het hele jaar door kunnen worden verorberd in de favoriete restaurants van klanten of bij de mensen thuis.

Lobster recipe

RECEPT: ZELFGEMAAKTE KREEFTENBROODJES

Doe u tegoed aan streetfood uit New England met deze zelfgemaakte kreeftenbroodjes. Het is een van de eenvoudigste en meest bevredigende gerechten die je met deze verbazingwekkende schelpdieren kan maken.

Voor vier grote broodjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

Gekookt kreeftenvlees (gegrild of gestoomd) – 500 g

Hotdogbroodjes

Mayonaise – 5 eetlepels

Citroensap – 1 eetlepel

Selderijstengels (in stukken gesneden) – 2

Bieslook (fijngehakt)

Cayennepeper

Boter

Bereiding: Snijd de kreeft in grote stukken en zet apart. Meng de mayonaise met het citroensap, de selderstukjes, een snufje cayenne en een klein snufje zout en meng de kreeftenstukken hieronder.

Opdienen: Snijd de broodjes open en doe een klein beetje boter langs beide zijden, aan de binnen- en buitenkant. Verwarm een grillpan en verwarm hierin de broodjes langs beide kanten. Verdeel de kreeftenmix over de broodjes, werk af met bieslook en nog een klein snufje cayenne. Lekker met frietjes en augurken voor een authentieke toets. Oh, en vergeet de servetten niet!


Comments

  • Pittman Seafoods
    Noordzeestraat 2 | 8380 Zeebrugge | Belgium
    T +32 (0) 50 55 14 58 | F + 32 (0)50 55 14 70
    info@pittmanseafoods.com