seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


UHP lobster

Waarom UHP-kreeft de ideale oplossing is voor professionele keukens 2 minuten

  jun 23, 2021

Met de geleidelijke heropening van de Europese horecasector kunnen consumenten opnieuw hun favoriete schotels bestellen en nieuwe gerechten ontdekken. Gezien meer mensen de categorie van vis en zeevruchten tijdens de lockdown gingen verkennen, is dit waarschijnlijk hét moment voor chef-koks om iets bijzonders aan te bieden.

Als het aankomt op het verstrekken van een echte culinaire ervaring, komen slechts heel weinig producten in de buurt van kreeft. Deze grote zeeschaaldieren – met hun zoete, sappige smaak en boordevol omega-3 vetzuren, vitaminen en mineralen – zijn geliefd bij miljoenen mensen over de hele wereld. Het feit dat kreeften ook op tal van manieren kunnen worden bereid en geserveerd, draagt bij aan hun universele aantrekkingskracht.

Lobster UHP

Gebruik maken van nieuwe technologie

Om ervoor te zorgen dat kreeftvissers aan de aanzienlijke en groeiende internationale vraag kunnen blijven voldoen en tegelijkertijd hun milieuverantwoordelijkheden kunnen nakomen, hebben veel kreeftvissers zeer duurzame visserijpraktijken toegepast. Tegelijkertijd heeft de sector ook geprofiteerd van de invoering van nieuwe verwerkingstechnologieën die gericht zijn op het verbeteren van de productkwaliteit.

Voor Pittman Seafoods is een van de belangrijkste recente ontwikkelingen de zogenaamde Ultra High Pressure – of UHP, ultrahoge druk – verwerking is. UHP maakt 100% van het kreeftenvlees (staart, klauwen, knokkels en poten) los van de schaal van het dier. Dit gebeurt in één keer en zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het eindproduct, waardoor de opbrengst wordt gemaximaliseerd.

Hierbij worden de schaaldieren onderworpen aan intense waterdruk, maar geen warmte. Omdat de druk gelijkmatig over het gehele product verdeeld wordt, blijft de natuurlijke vorm behouden. De verwerkers bekomen als resultaat een complete rauwe kreeft. Die wordt dan diepgevroren voor de distributie. Het proces vermindert ook microbiële aantallen, waardoor de houdbaarheid verhoogt.

 

Voldoen aan de vraag

Onze bevroren UHP-kreeften bieden kant-en-klare, gesteriliseerde producten van topkwaliteit die het natuurlijke vocht en de smaak van vers gevangen kreeft behouden. Dat verklaart hun succes bij chef-koks en de bredere foodservicesector.

Niet alleen krijgen deze professionele keukens de consistente kwaliteit, het gemak en de veelzijdigheid die nodig zijn om een breed scala aan gerechten te creëren. Het formaat biedt ook een manier om een strikte controle te houden op de kosten van arbeid en grondstoffen. Het biedt immers een levensvatbaar alternatief voor het transporteren en hanteren van levende producten.

Het proces is ook een oplossing voor het koken van levende kreeften, wat in bepaalde markten verboden is.

Consumenten kunnen dan weer iets bestellen dat voldoet aan hun inkoopvereisten: veilig, natuurlijk, additief-vrij, en geproduceerd op een milieuvriendelijke manier.

UHP kreeft Pittmann

Iconische visserij

De kreeftenval-visserij Prince Edward Island (PEI) is al lang onze belangrijkste bron van kreeften. Wij distribueren deze prachtige, duurzaam gecertificeerde producten al vele jaren naar de Europese markten.

We hebben geleerd dat PEI-kreeften bij uitstek geschikt zijn als grondstof voor UHP-verwerking. En dankzij de zeer nauwe band die Pittman Seafoods heeft met deze producent in Canada, kunnen we de volumes verzekeren die nodig zijn om te voldoen aan de groeiende vraag.

Naast het UHP-aanbod omvat onze productportfolio ook hele gekookte bevroren kreeft, die voornamelijk wordt verkocht in de detailhandel. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen het hele jaar lang kunnen genieten van heerlijke, hoogwaardige kreeftgerechten in hun favoriete eetgelegenheden.


Comments

  • Pittman Seafoods
    Noordzeestraat 2 | 8380 Zeebrugge | Belgium
    T +32 (0) 50 55 14 58 | F + 32 (0)50 55 14 70
    info@pittmanseafoods.com