Plastic crisis ocean

Hoe de vissector de plastic-crisis aanpakt


Vandaag de dag blijft de Covid-19-pandemie onze gedachten en acties beheersen. Maar niet zo lang geleden was plasticvervuiling de belangrijkste topic...
Meer lezen

Korean snow crab

Korea’s zoete reus uit de diepte


Sneeuwkrab bekleedt een speciale plek in de Koreaanse cultuur. Lokaal wordt deze winterse delicatesse ‘daegae’ genoemd, wat letterlijk reuzenkrab...
Meer lezen

Op het land en op zee: viskwekers blijven hun horizon verbreden


De viskwekerij is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot 'big business'. Wereldwijd wordt er nu meer dan 80 miljoen ton gegeten. Meer dan de helft...
Meer lezen


Azië als tweede thuis: ons bezoek aan China Fisheries & Seafood Expo en Vietnam 1 minuut

  feb 14, 2020

Elk jaar rond eind oktober/begin november bezoeken we de grootste visbeurs in Azië: “China Fisheries & Seafood Expo”. Meer dan 35.000 seafood professionals vanuit meer dan 90 landen zijn er aanwezig. 1.600 standhouders zetten er hun beste beentje voor: importeurs, distributeurs, retailers, industrie, foodservice, …

Voor Kurt Fierens, onze Azië-expert bij Pittman Seafoods sinds 1993, is het ondertussen een beetje zijn tweede thuis.

Pittman China VIP

 

Dit bezoek stelt ons op de hoogte van onze belangrijke productreferenties die we vanuit Azië importeren zoals Alaska Pollak, Alaska wilde zalm, Pacific schar, …

Met deze informatie kunnen we onze klanten proactief de juiste marktinformatie en tendensen geven. We bezoeken de beurs en de fabrieken die voor ons produceren. Niet enkel aankoop gaat meermaals per jaar naar China. Onze eigen kwaliteitsverantwoordelijke gaat regelmatig langs voor een audit. Iedere productie en container wordt altijd aan een grondige inspectie onderworpen door de lokale agent en een onafhankelijk kwaliteitsteam.

Zoals ieder jaar draait de productie op volle toeren om alles geproduceerd te krijgen tegen Chinees Nieuwjaar (25 jan 2020) en zorgen we ervoor om voldoende buffer aan te leggen om deze periode te overbruggen. Het jaar van de rat kan van start gaan…

Opvolger van de tijgergarnalen

Het tweede gedeelte van onze reis brengt ons naar Vietnam. Niet alleen importeren we pangasius van hieruit, maar eveneens ASC-gecertifieerde Vannamei garnalen of officieel “Witpootgarnalen” genoemd.

Deze garnalen vervangen op grote schaal de tijgergarnalen gezien ze veel resistenter zijn tegen ziektes en meerdere keren per jaar geoogst kunnen worden. Ze zijn beschikbaar in alle groottes en gewichten.

We bezoeken er twee belangrijke producenten in de Mekong Delta waar we o.a. gemarineerde Vannamei garnalen aankopen.

Deze grote bedrijven beschikken over een heel groot aantal arbeidskrachten, zelfs tot drieduizend medewerkers. Onze geselecteerde fabrieken zijn IFS, BRC, ASC en BSCI gecertifieerd. We produceren er onder de beste omstandigheden. Tijdens de bezoeken bespreken we niet alleen de marktsituaties, maar testen en evalueren we ook nieuwe producten.

Proef zeker eens onze garnalen met een lekkere lookmarinade!


Comments