seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


Heli Brugge

Pittman Seafoods steunt de MUG-Heli van Brugge 1 minuut

  feb 18, 2019

Het einde van het jaar is intussen al even achter de rug. En voor Pittman Seafoods betekende dat ook dat we opnieuw een goed doel steunden. Eind 2018 hebben we gekozen voor de MUG-Heli. Die redt jaarlijks immers gemiddeld 40 levens. Hoe? Dat lees je in deze blogpost!

De MUG-Heli is een onderdeel van het IMDH, het Instituut Medische Dringende Hulpverlening. Misschien ken je de organisatie wel van het populaire VTM-programma ‘Helden van Hier’.

Voor moeilijk bereikbare plaatsen

Als je in een noodsituatie zit, bel je 112. Afhankelijk van de locatie, het soort ongeval en de ernst ervan, komt er een ziekenwagen of MUG-voertuig naar je toe. De MUG-Heli wordt voornamelijk ingezet op locaties die moeilijk te bereiken zijn. De MUG-artsen dienen de eerste hulp toe en vervolgens transporteren ze het slachtoffer naar het meest geschikte of dichtstbijzijnde ziekenhuis.

De MUG-helikopter van West-Vlaanderen kost jaarlijks ongeveer 600.000 euro. Dat is een bom geld. In tegenstelling tot de gewone MUG-diensten via de weg krijgt het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening géén federale subsidies. En de meerkosten voor het inzetten van de helikopter worden ook niet verhaald op de patiënt.

In de lucht houden

Gelukkig zijn er wel stedelijke en provinciale subsidies. Maar dat volstaat niet. Om de MUG-Heli operationeel te houden, gaat het IMDH daarom op zoek naar kleine en grote donaties. Heel wat bedrijven en sympathisanten steunen de organisatie. En helpen dus eigenlijk om de helikopter in de lucht te houden én mensenlevens te redden.

Interessante weetjes over de MUG-Heli

  • Als de MUG-Heli vanuit zijn basis in Brugge vertrekt, kan hij binnen het kwartier in heel West-Vlaanderen geraken en zelfs in grote delen van Oost-Vlaanderen en Zeeland.
  • Een afstand van 10 kilometer kan in vogelvlucht sneller bereikt worden via een helikopter.
  • De opstarttijd van de MUG-Heli bedraagt 5 minuten.
  • Zijn snelheid bedraagt 3 kilometer per minuut (180 kilometer per uur).
  • De MUG-Heli heeft ongeveer 1 minuut nodig om te landen.
  • In een MUG-Heli tref je dezelfde medische apparatuur als in een MUG-auto.
  • De MUG-Heli van Brugge rukt ongeveer 700 keer per jaar uit. 85% van de vluchten zijn primaire interventies. De rest zijn transporten tussen ziekenhuizen.
  • Een MUG-Heli redt jaarlijks gemiddeld 40 mensenlevens!

Pittman Seafoods helpt mee

Pittman Seafoods wilde graag zijn steentje bijdragen. Wij kozen ervoor om 5.000 euro te storten aan de MUG-Heli van Brugge. Daarom kozen we ervoor om onze warme eindejaarswensen per mail te versturen in plaats van per post.

 

Wil je de organisatie zelf ook steunen? Stort je bijdrage op rekeningnummer BE04 0689 0672 7331. Voor een gift groter dan 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Meer info vind je hier.


Comments