seafood benefits

Zeven geweldige gezondheidsvoordelen van zeevruchten


Omdat zeevruchten zo’n rijke diversiteit aan heerlijke proteïne en onvergetelijke eetervaringen bieden, is het makkelijk om te vergeten dat vis en...
Meer lezen

Aquatech en innovatie: het veranderende landschap van de visteelt


De aquacultuur, die al een van de snelste voedselproductiesectoren ter wereld is, bevindt zich ook midden in een technologische revolutie, waarbij de...
Meer lezen

frozen scallops on ice

De vele voordelen van bevroren vis


Als voedselcategorie blijven vis en schaal-en schelpdieren zeer goed presteren in een voortdurend evoluerend consumentenlandschap. Te midden van de...
Meer lezen


Pittman beurs

Pittman Seafoods – al jaren op de eerste rij voor de grootste beurs van vis- en schaaldieren 2 minuten

  mrt 30, 2018

Zoals het hoort voor zo’n gevarieerde en innovatieve business, bevat de kalender van de vis- en schaaldierensector een groot aantal belangrijke internationale evenementen en bijeenkomsten. En toch kan geen enkel evenement op vlak van grootte tippen aan de Seafood Expo Global (SEG), die jaarlijks georganiseerd wordt in Brussel.

Pittman Seafoods neemt al sinds het prille begin deel aan deze beurs en zal opnieuw van de partij zijn op de 26ste editie van de SEG, die van 24 tot 26 april 2018 plaatsvindt naast het zusterevenement Seafood Processing Global.

De laatste twee, drie jaar zagen we deze beurs groeien – van een halve beurshal tijdens het eerste jaar tot meer dan 38.300 vierkante meter expositieruimte in 2017. Hoewel de beursorganisatoren heel wat krediet verdienen, is het ook algemeen aanvaard dat een groot deel van het succes rechtstreeks te wijten is aan de wereldwijd groeiende populariteit van vis- en schaaldieren.

PLATFORM VOOR MEER BEREIK

Elk jaar brengt de beurs duizenden spelers uit de vis- en schaaldierensector van over de hele wereld samen om nieuwe en gekende leveranciers te ontmoeten. Bovendien is het driedaagse evenement voor de bezoekers ook ideaal om nieuwe trends te ontdekken en sectorgerelateerde uitdagingen en successen te bespreken. De SEG bezoeken is ook een must voor enthousiaste kopers van vis- en schaaldieren die restaurants, supermarkten, hotels, cateringdiensten, importeurs, distributeurs… vertegenwoordigen.

Voor ons is de SEG het ideale platform om onze klanten, leveranciers en prospecten te ontmoeten, om in gesprek te gaan met andere spelers uit de sector, om trends te spotten en om de wereld onze vooruitgang te laten zien.

Als Belgisch bedrijf verwelkomen wij ook heel wat van onze belangrijkste klanten en leveranciers voor en na de SEG. Dan openen we de deuren van onze fabriek en onze demonstratiekeuken en verwelkomen we hen met de nodige gastvrijheid. Inderdaad, Pittman Seafoods zag de SEG altijd al als veel meer dan een driedaagse kans om te netwerken: de beurs is een kerncomponent van onze jaarlijkse bereikstrategie.

WERELDWIJDE INDUSTRIE

Het verbaast u misschien niet dat de 25ste editie van de SEG vorig jaar records brak: het werd het grootste evenement wat betreft expositieruimte én bezoekersaantal. Volgens de organisatoren kwamen meer dan 28.500 kopers en leveranciers uit heel de wereld naar het evenement, met bezoekers uit 150 landen. Op de beurs zelf hadden 1.859 bedrijven uit 79 landen een stand waar ze, net zoals Pittman Seafoods, hun nieuwste vis- en schaaldierenproducten, diensten en uitrusting toonden.

In de beursruimte waren er ook 73 nationale en regionale paviljoenen voorzien, inclusief nieuwe vertegenwoordigers uit Letland, Myanmar, Polen en Venezuela en nieuw aanwezige landen waaronder Costa Rica, Cyprus en Roemenië. In totaal was 80% van de landen in de wereld vertegenwoordigd op SEG17, wat het globale karakter van de vis- en schaaldierensector van vandaag heel goed weergeeft. En het zou geweldig zijn om dit jaar meer nieuwe gezichten te zien.

Dus als u van plan bent om binnenkort naar de SEG af te zakken en graag meer wil horen over onze business, kom dan zeker even langs aan stand 614 in hal 5. We ontmoeten u graag en tappen met plezier een biertje voor u: een Brugse Zot uit onze thuisstad Brugge.

 


Comments